Cursus Engels

Engels is een wereldtaal: het is nog steeds de meest gesproken taal bij internationale contacten en daardoor nog steeds één van de belangrijkste talen ter wereld. Voor vrijwel iedereen is het prettig om te kunnen gaan met de Engelse taal, of het nu voor de vakantie is, voor op het werk of om wat beter uit de voeten te kunnen op de computer of in de wereld van de literatuur.

Is Engels moeilijk? Omdat we er bijna dagelijks mee te maken hebben en omdat er al heel wat termen in onze eigen taal zitten zijn we al een beetje op weg. Ook het feit dat er heel veel Engels op de televisie is speelt hierin een rol. Mede hierdoor ontstaat dat Engels een taal is, die we allemaal wel enigszins kunnen begrijpen als we een dergelijke Engelse tekst voor ons neus hebben.

Totdat we werkelijk contact willen maken met Engelssprekenden en het op Engelse taalvaardigheid moet aankomen. Op vakantie, in een winkel, een restaurant, schriftelijk, of in een onverwachte situatie. Dan blijkt onze kennis vaak eenzijdig en flinterdun te zijn, zonder inzicht in hoe de taal in elkaar zit, op welke manier zinnen worden gemaakt, en wat de woorden nou echt betekenen. We hakkelen er dan moeizaam maar een beetje op los. Voor iedere taal geldt natuurlijk dat er tijd en oefening nodig is om de zaken zelf voldoende te leren beheersen. Wij zijn er om u daarbij te helpen.

Wat is de opzet van de cursus Engels?

De cursussen Engels van het Creatief Centrum Halsteren hebben het doel u verder te brengen dan dit onhandig lage niveau. Het zal tijdens de bijeenkomsten niet gaan om griezelige toetsen, maar om het samen plezierig en leerzaam bezig zijn met een taal die afwisselend moeilijker èn bereikbaarder blijkt te zijn dan u verwacht. Met een boek als leidraad doen we schriftelijke oefeningen, maar de nadruk ligt op het spreken. U maakt meteen kennis met (vooral) het Verenigd Koninkrijk, en met de gewoonten, gebruiken en omgangsvormen van haar bewoners. Zodat u zich tussen hen aangepast, begrepen en gewaardeerd zult kunnen voelen.

Wilt u graag – om welke reden dan ook – (beter) Engels leren lezen, maar vooral ook spreken? Meld u dan aan voor één van onze cursussen.

Cursus Engels voor Beginners (1e jaars)

Deze cursus is vooral geschikt voor starters en voor mensen die langer geleden al eens iets aan Engels hebben gedaan. Onze docenten begeleiden je met behulp van een moderne methode om in een rustig tempo Engels te leren of om je kennis van vroeger op te frissen. Er is veel ruimte om te oefenen en de theorie wordt op een heldere manier gepresenteerd zonder overbodige franje. Materiaal op CD ondersteunt je daarbij.

Cursus Engels voor Gevorderden (2e jaars, 3e jaars etc.)

Het is natuurlijk leuk (en interessant!) om na de eerste cursus verder te gaan. We bouwen samen voort op wat er al geleerd is. De cursus Gevorderden is ook geschikt voor mensen die al een beetje op de hoogte zijn maar die de puntjes wat meer op de “I” willen zetten. Vooral als je de taal niet zo vaak gebruikt raak je veel kennis kwijt. Wij zetten je weer “op je paard”! In onze aanpak zit heel wat afwisseling en in gezamenlijk overleg passen de docenten de stof voor zover mogelijk netjes aan bij de wensen van de cursisten.

Voor de meer gevorderde sprekers, die nog vlotter willen leren spreken of beter leren schrijven en/of lezen dan kunnen meer gevorderden altijd hierbij aansluiten. Wij streven er naar je zo goed mogelijk te helpen bij het (opnieuw) bereiken van een degelijk kennisniveau en ook hier luisteren we goed naar je wensen. Je bent van harte welkom!

Cursus Engels Beginners

206 /per cursus

 • Cursusduur: 24 lessen van 1,5 uur
 • Docent: Vacature!
 • Dag en lestijd: In overleg
 • Tussentijdse instroom niet mogelijk
 • Voor alle talencursussen geldt exclusief boeken en/of kopieën
 • Typefouten en prijzen voorbehouden
 • Algemene voorwaarden zijn van toepassing

Cursus Engels Gevorderden

206 /per cursus

 • Cursusduur: 24 lessen van 1,5 uur
 • Docent: Vacature
 • Dag en lestijd: In overleg
 • Tussentijdse instroom niet mogelijk
 • Voor alle talencursussen geldt exclusief boeken en/of kopieën
 • Typefouten en prijzen voorbehouden
 • Algemene voorwaarden zijn van toepassing