Cursus Naaien

Heeft u altijd al uw eigen kleding willen maken, maar weet u niet hoe u moet beginnen en lijkt het te ingewikkeld? Dan kan de docente u helpen om stap voor stap uw eigen kleding te maken en zo de basisvaardigheden van het naaien onder de knie te krijgen.

Uw eigen kleding leren maken is niet aan leeftijd gebonden. Juist ook voor jonge vrouwen is het een uitdaging om zelf iets te maken. Het kan van nieuwe stof, maar ook van bestaande kledingstukken kunt u soms hele mooie dingen maken / ombuigen tot iets exclusiefs. Ook het vermaken of repareren van uw kleding is mogelijk. U leert hoe u een patroon moet lezen en welke stof het beste gebruikt kan worden. U krijgt hulp bij het aanpassen van het patroon naar je eigen maat / figuur en u kunt advies krijgen welke kleding het beste bij uw figuur past. Met de aanwezige naaimachine en/of Lock machine werkt u in uw eigen tempo en naar eigen wensen. Tevens kunt u inspiratie halen uit een van de aanwezige modebladen.

Wat kunt u verwachten van de cursus naaien?

U kunt tijdens de cursus naaien gebruik maken van de aanwezige naaimachines en Lock machines. Mocht u liever met uw eigen, vertrouwde naaimachine werken, dan mag u natuurlijk ook uw eigen machine meenemen. Er zijn tevens strijk en pers mogelijkheden tijdens de gehele cursus.

Patronen uit de aanwezige modebladen. (zelf patronen meenemen is ook mogelijk).

cursus naaien
cursus naaien

Cursus Naaien

107 /per cursus

  • Cursusduur: 12 lessen van 2 uur (om de week)
  • Docent: Ciska Schuit
  • Dagen en dagdeel: Woensdagavond van 19.30 tot 21.30
  • Typefouten en prijzen voorbehouden
  • Algemene voorwaarden zijn van toepassing